Skip to main content

 

Pieterpad Jubileum Terras op 16 en 17 september

14 september 2023


Op 16 september zal het Pieterpad Terras ’s middags van 13 tot 15 uur te vinden zijn langs de etappe Schoonloo - Sleen, bij het Pieterpad monument in het Sleenerzand. Op zondag 17 september vind je ons 's ochtends van 10 tot 12 uur langs de etappe Hellendoorn - Holten bij het uitkijkpunt op de Haarlerberg en 's middags van 14 tot 16 uur langs de etappe Holten - Laren bij de kruising van de Pastorieweg en de Olde Diek in laren.

De vrijwilligers van de stichting Pieterpad verwelkomen de Pieterpad wandelaars dan met verjaarsgebak ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Pieterpad. Onder het motto: 'wie jarig is tracteert' trekken de vrijwilligers van de stichting met een mobiel terras zo het hele jaar langs de route.

Het Pieterpad is op 4 juni in 1983 in Vorden officieel geopend, in aanwezigheid van Toos Goorhuis en Bertje Jens, door toenmalig staatssecretaris Piet van Zijl. Het pad was direct een groot succes en heeft de toon gezet voor de ontwikkeling van nog veel meer lange-afstand wandelroutes en streekpaden in Nederland. 

 De route heeft zich in die 40 jaar voortdurend ontwikkeld. Bij de opening in 1983 was het pad nog 460 kilometer lang. Bij het uitkomen van de 10e druk is de lengte gegroeid naar 505 kilometer. Het pad beweegt steeds mee met de veranderingen in de omgeving en het landschap. Steeds zoeken de medewerkers van de stichting Pieterpad weer naar de beste en mooiste paden om kansen te benutten en bedreigingen te pareren. In de laatste druk van de Pieterpad wandelgids is ongeveer 60 kilometer van de route aangepast. Ongeveer 40% van de huidige route is nog gelijk aan de oorspronkelijke route uit 1983.