5
5.0 van de 1 stem(men)
Bezoek ons kasteel: 8 eeuwen oud, stijlvol, intiem en persoonlijk.
De Horsterkamp 8, Vorden, Nederland
10 meter van de route.
Ligt aan de etappe(s) Laren (Gld) - Vorden , Vorden - Zelhem .

Detailinformatie

Kom en bezoek ons kasteel waar je binnen kunt kijken. Het is een van de weinige kastelen dat echt bewoon is (door ons)en authentiek is ingericht. Het ligt aan de rand van het dorp Vorden in Gelderland. Het is natuurlijk ook beschikbaar voor overnachtingen, rondleidingen, feesten, foto en film rapportages en andere activiteiten.
Kasteel Vorden ligt in een typisch mooi Achterhoeks bos –en weidelandschap. Er kunnen dan ook diverse wandel- en fietsroutes gevolgd worden. Vanuit het kasteel loopt u b.v. letterlijk het Pieterpad op. Er zijn fietsen te huur in Vorden (op 500m afstand) om fietstochten te maken. De meest bekende is de Acht Kastelen fietsroute, waarvan kasteel Vorden het meest bekende is. Andere tochten zijn de Staringfietstocht en de Achterhoekse fietsknooppuntroute. Iets verder ligt natuurlijk het park de Hoge Veluwe. Ook is een bezoek aan pittoreske stadjes zoals Zutphen, Deventer en Bronckhorst een must. Grotere steden, zoals Arnhem en Apeldoorn met hun eigen faciliteteiten liggen op ca. 30 minuten rijden

Vol trots zetten wij, Karin de Rouw en Jos Hoenen zomers en 's winters de grote deuren van onze bijzondere woning op verschillende momenten open. Dwaal door onze sfeervol authentiek ingerichte vertrekken, geheime gangen, torens en keldergewelven.
Wanneer u ons kasteel bezoekt, bent u gedurende uw bezoek te gast bij ons thuis. Het kasteel is namelijk geen museum maar een bijzonder charmante en authentiek ingerichte woning waar wij als gewone mensen werken en vooral leven met onze 2 Rhodesian Ridgebacks Pippa en Vita en onze Siamese poes Rupert.
Net als bij veel mensen thuis hebben ook wij geen butler, kok of bediende; wij bestieren zelf ons huishouden met zo'n 25 vertrekken, pakken zelf de stofzuiger en doen zelf de was.

U komt tijdens de bezichting (entrée met audio tour: € 12,00; kinderen € 7,50) of rondlelding ook langs onze privévertrekken terwijl er door ons gewoon geleefd en gewerkt wordt. Eigenlijk een historische variant op 'gluren bij de buren'. Proef de charmante 15e tot 18e eeuwse sfeer van de inrichting en de kunst op het kasteel. Bewonder de mooie antieke meubels, schilderijen, beelden, houtsnijwerk, porselein, etc. uit de 17-19e eeuw, bv. in de Rode Kamer met de door prinses Beatrix geschonken ronde tafel.
Proeven doet u ook van de heerlijk huisgemaakte taarten, soepen en lunches in ons restaurant 't Kasteelhaantje.

Het kasteel en restaurant zijn bijna het hele jaar afhankelijk van het seizoen 1 of meer dagen geopend. In de zomermaanden zelfs 5 dagen. Kijkt u op onze website voor de preciese openingstijden en dagen: http://www.kasteelvorden.nl/news/40/15/Openingstijden-Kasteel-en-restaurant.html.
 
Deze accommodatie beschikt over 3 gastenkamers en 4 bedden.
Er is ruimte voor 8 personen.
Opties: ontbijtmogelijkheid, lunch/lunchpakket, diner, honden welkom, gratis Wifi, eetgelegenheid dichtbij, horeca dichtbij, eigen douche/toilet, eigen entree, balkon/terras/tuin, gebruik keuken, faciliteiten koffie/thee, gratis parkeren, linnengoed aanwezig
Extra: Voor maaltijden (ontbijt, lunch, diner) werken we samen met het restaurant op ons terrein: De Bosloods 1873.
T: 0575-550684
Deze accommodatie ligt 10 meter van de route.
Ligt aan de etappe(s): Laren (Gld) - Vorden , Vorden - Zelhem
 

De Horsterkamp 8, Vorden, Nederland
Waardeer dit:

Bij het plaatsen van een beoordeling met behulp van onderstaand formulier wordt om het emailadres gevraagd. Deze wordt niet getoond bij de reactie op de website.

Contact

Postadres
Stichting Pieterpad
Pastoor van de Loolaan 2
6823 BC  Arnhem

Email
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KVK: 09182981
BTW: NL819452701B01

Contactformulieren

Accommodaties

Heb je een horeca of overnachtingsadres langs het Pieterpad? Kijk hier voor meer informatie hoe je je adres op deze website kunt vermelden, of log direct in als je al een account hebt.

Steun ons

Het Pieterpad is in beheer bij de Stichting Pieterpad. Vrijwilligers onderhouden deze wandelroute. Het Nivon is de uitgever van de gidsen.

Door de aankoop van de gids of andere artikelen uit de winkel ondersteun je ons werk. Je kunt het Pieterpad ook steunen door middel van een donatie.

Disclaimer

De informatie op deze website is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. De Stichting Pieterpad aanvaardt echter geen enkele aansprakelijkheid voor schade die wandelaars op enige wijze kunnen ondervinden door gebruik te maken van de gegevens op deze website of door het wandelen van de route.

© 2022 Stichting Pieterpad   |  Fotografie: Maarten Goorhuis of anders aangegeven  |  Inloggen
Niets van deze website mag zonder schriftelijke toestemming van de Stichting Pieterpad worden overgenomen of gebruikt.
® De naam Pieterpad en het beeldmerk zijn geregistreerde merken van de Stichting Pieterpad.

Een website van Netnog websites