Skip to main content

Braamt - Millingen aan de Rijn

Deel 2, Kaart 8 t/m 12, 25 kilometer


  • Toon alle
    Verberg alle

Route informatie

Wijzigingen 10e druk van de gids (3)

cover deel2 8e druk 100x170

Kaart 58: In Lobith worden deWaldhof en de Dorpsdijk heringericht. De werkzaamheden duren tot ca. begin 2025. Tijdens de werkzaamheden kan er overlast zijn, wandelaars kunnen er wel steeds langs. Volg de eventuele aanwijzingen ter plaatse.

Kaart 57: Het pad langs de Wild tussen de Sonderwijkstrasse en Eltenseweg is door de overvloedige regen een modderpoel geworden. Geadviseerd wordt om de omleiding te volgen via de blauwe lijn op de kaart. 

Kaart 59: In de periode van 7 t/m 10 juni passeert er een hoogwatergolf door de Rijn die effect kan hebben op de dienstregeling van het veer Millingen - Pannerden/Tolkamer. Controleer de website van Kievits veerdiensten als je in deze periode van het veer gebruik wilt maken. 


 

Wijzigingen 9e druk van de gids (6)

cover deel2 9e druk 100x170Kaart 9-10: De route bij Rietbroek is aangepast. Zie: wijzigingsblad 9e druk, kaart 9-10.

Kaart 10: De route door Hoch Elten is gewijzigd en loopt nu langs een aantal uitzichtpunten. Zie: wijzigingsblad 9e druk, kaart 10.

Kaart 10-11: De route tussen Elten en Tolkamer is ingrijpend gewijzigd en loopt niet meer via Spijk en de Spijksedijk. Zie wijzigingsblad 9e druk, kaart 10-11.
Let op: het pad langs de Wild tussen de Sonderwijkstrasse en Eltenseweg is door de overvloedige regen een modderpoel geworden. Geadviseerd wordt om hier de omleiding te volgen via de blauwe lijn op de kaart.

Kaart 12: Tussen Tolkamer en Millingen aan de Rijn is de route aangepast via een onverhard pad langs de dikste wilgenbomen van Nederland. Zie wijzigingsblad 9e druk, kaart 12.

Kaart 12: In de periode van 7 t/m 10 juni passeert er een hoogwatergolf door de Rijn die effect kan hebben op de dienstregeling van het veer Millingen - Pannerden/Tolkamer. Controleer de website van Kievits veerdiensten als je in deze periode van het veer gebruik wilt maken.  

Kaart 12: De dienstregeling van het veer tussen Millingen aan de Rijn en Pannerden / Tolkamer is aangepast. Kijk voor de actuele dienstregeling op Kievits veerdiensten


Startpunt en eindpunt

Startpunt
RD Coördinaat: 215492 / 437630
Dichtstbijgelegen adres: Graaf Hendrikstraat 2, Braamt
Parkeren: tegenover Langestraat 23, Braamt
Dichtstbijgelegen OV-halte: bushalte Buiting, Braamt   plan mijn ov reis  

Eindpunt
RD Coördinaat: 200464 / 430784
Dichtstbijgelegen adres: Heerbaan 115, Millingen aan de Rijn.
Parkeren: Heerbaan, Millingen aan de Rijn
Dichtstbijgelegen OV-halte: bushalte Gemeentehuis, Millingen aan de Rijn   plan mijn ov reis  


 

Openbaar vervoer

Bushaltes onderweg:
Kijk op de kaart voor de OV-haltes langs de route. Klik op een halte voor een link naar de dienstregeling.

Aanvullend OVi:
Met HaltetaxiRRReis kun je met een deeltaxi op bestelling flexibel van OV-halte naar OV-halte rijden (reserveren tot 1 uur voor vertrek).
Met de OV-taxi kun je een rit boeken van of naar een treinstation (reserveren tot 30 minuten voor vertrek).

Tussen Braamt en Millingen aan de Rijn:
Verbinding via Nijmegen, Anhem en Doetinchem. Reistijd ca. 2 uur     plan mijn ov reis  
U kunt de reistijd ook verdelen door de auto te parkeren bij P+R van Station Elst (gratis, Energieweg 12, Elst) en vanaf daar het OV te gebruiken naar en van het begin- en eindpunt..


Veerdienst

Veerdienst Millingen aan de Rijn - Pannerden

De veerdienst van Millingen aan de Rijn naar Pannerden is een veer voor voetgangers en fietsers. Van april tot en met september vindt op de hele uren een overtocht plaats (zomerdienstregeling). Van oktober tot en met maart elke twee uur (winterdienstregeling).

Op zonnige en drukke dagen vaart het veer vaker. Tussen Kerst en Nieuwjaar wordt er niet gevaren. Ook wordt er niet gevaren bij zware storm, extreem hoog of laag water en bij zeer dichte mist.

Zie voor exacte tijden en actuele berichtgeving de website van de veerdienst.

GPX bestand ophalen

De GPX-bestanden bevatten de actuele routelijn van het Pieterpad inclusief de laatste routewijzigingen die na het uitkomen van de gids zijn doorgevoerd. Tijdelijke omleidingen zijn niet in de tracks opgenomen. Het verdient daarom altijd aanbeveling om voor je gaat lopen hierboven bij "Wijzigingen" te controleren of er nog andere wijzigingen of omleidingen zijn.

De GPX-bestanden zijn bedoeld als aanvulling op de gids. De gids bevat, naast een routebeschrijving en topografische kaarten, uitgebreide omgevingsbeschrijvingen met achtergronden en wetenswaardigheden over de landschappen en plaatsen die je doorkruist.

Het GPX bestand is strikt bedoeld voor persoonlijk gebruik. Het is niet toegestaan deze verder te verspreiden of te publiceren.
  • Foto: Maarten Goorhuis
  • Foto: Maarten Goorhuis
  • Foto: Maarten Goorhuis
  • Foto: Maarten Goorhuis
  • Foto: Maarten Goorhuis
  • Foto: Maarten Goorhuis

Langs de route

Drususbron Hoch Elten

Freiheit 46446, Hoch-Elten, Emmerich Am Rhein
Waterput uit de Romeinse tijd, 57 meter diep.
Drususbron

Advertenties

Karels Restaurant | Hotel, Braamt

Hotel Ruimzicht, Zeddam

B&B De Waanhoeve, Beek

B&B de Smidse, Lobith

Kade 7 + B&B Schipperspad, Tolkamer

B&B Villa de Pol, Millingen aan de Rijn

B&B De Hamsche Kuul, Millingen a/d Rijn